HTML

Nyaralamagyar

Friss topikok

Címkék

Archívum

Holland Világörökség - A Kinderdijk-elshouti malomrendszer!

2012.06.08. 21:00 Nyaralamagyar

A Kinderdijk-elshouti malomrendszer Hollandia egyik világörökségi helyszíne. A malmok közül egybe (mely múzeumként funkciónál) be is térhet a látogató és megtekintheti milyen lehet(ett) élni egy ilyen épületben. A 19 hatalmas malomból álló, az 1740-es évek környékén épült malomrendszer ma Hollandia legnagyobb ilyen jellegű épületegyüttese.

A hollandok vízkezelési technológiáját kiemelkedően demonstrálják azok a szélmalmok, amelyek Kinderdijk és Elshout falvak térségében állnak.

A hidraulikus berendezések építése, amelyeket a terület csatornázása, a mezőgazdaság és a települések érdekében hoztak létre, a középkorban kezdődött és a mai napig megszakítás nélkül folytatódik. A helyszín bemutatja mindazokat a jellegzetességeket, amelyek ezzel a technológiával kapcsolatba hozhatóak – gátakat, víztározókat, szivattyúállomásokat, adminisztrációs épületeket és a gyönyörű állapotban megőrzött szélmalmok sorát. Kinderdijk-Elshout malomhálózata kiemelkedő jelentőségű mesterséges táj, amelyen a közel egy évezrede a hidraulikus technológia fejlesztésével és alkalmazásával folyó területvédelem ékes bizonyítéka az emberi találékonyságnak és állhatatosságnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://nyaralamagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr704574282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása